Naujienos > Indikatorinis popierius pieno rūgštingumui ir pH nustatymui
Grįžti

Aprašymas: Bandymo juostelė turi žaliai-mėlynos spalvos parodymų zoną. Jos pagalba galima nustatyti 3-jų skalių pieno titruojamąjį rūgštingumą: °Th (Thornerio laipsniai), °D (Dorniko laipsniai) ir °SH (Soxhleto-Henkelio laipsniai).

Veikimo principas: Reakcijos zona turi tam tikrą indikatorių kiekį ir natrio hidroksidą, kuris titruojamojo rūgštingumo diapazone nuo 15 iki 27.5°Th (Thornerio laipsniai), 13.5 – 24.75°D (Dorniko laipsniai) ir 6.0 – 11.0°SH (Soxhleto-Henkelio laipsniai) bei pH diapazone nuo 6.9 iki 6.0 keičia spalvą į tamsiai mėlynai-žalią, tamsiai žalią, šviesiai žalią ir geltonai-žalią.

Veikimas ir rezultatų fiksavimas: Bandymo juostelė talpinama į pieno mėginį. Po to bandymo juostelė išimama ir perteklinis pienas nuvalomas nuo jos bakstelėjus puodelio kraštelį. Titruojamojo rūgštingumo bei pH reikšmės gaunamos lyginant gaunamą spalvinimą su spalvų skale po 50-60 sek.

Jautrumas ir selektyvumas: Spalvų skalė palyginimui atitinka šiam titruojamajam rūgštingumui 15.0, 18.0, 24.0, 27.5°Th (Thornerio laipsniai); 13.5, 16.2, 21.6, 24.75°D (Dorniko laipsniai)  ir 6.0, 7.2, 9.6, 11.0°SH (Soxhleto-Henkelio laipsniai). Spalvų skalė atitinka šioms pH reikšmėms: 6.9, 6.6, 6.3 ir 6.0.

Bandymo strategija: Matavimas galioja nesant neutralizatoriams.

Rekomendacijos:

- Išimant bandymo juostelę iš pieno mėginio būtina visiškai pašalinti pieno lašus nuo bandymo juostelės bakstelėjus puodelio kraštelį. Po to padėti bandymo juostelę iš atvirkštinės pusės ant filtravimo popieriaus ar kito popieriaus siekiant visiškai pašalinti pieno lašus.

- neliesti parodymų zonos.

- atliekant bandymą išimti tik būtiną juostelių skaičių. Po to tūbelę būtina sandariai uždaryti (išgirsti spragtelėjimą).

Saugojimas: Bandymo juostelės turi būti saugomos sandoriai uždarytoje tūbelėje sausoje ir tamsioje vietoje, niekada šaldytuve.

Įpakavimas : 50 vnt.

Užs.kodas: MST2

Grįžti
Copyright (c) Avsista. Visos teisės saugomos
Registruotis
Paslaugos